Prikaži na oglasnoj ploči
Off
Prikaži na dokumentima o zakladi
Off
Arhiva aktivnosti zaklade
On

NZPUSS

NACIONALNA ZAKLADA
ZA POTPORU UČENIČKOM I
STUDENTSKOM STANDARDU

 

Zagreb, 3. srpanj 2013. godine

 

Koncert Opera pod zvijezdama 2013. godine

Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu sudjeluje u organizaciji koncerta već četvrtu godinu zaredom u sklopu svojih javnih aktivnosti s partnerima. Hrvatska radiotelevizija i ove je godine odlučila sav prihod s ovoga događaja usmjeriti Nacionalnoj Zakladi za potporu učeničkom i studentskom standardu.

Na ovogodišnjem koncertu Opera pod zvijezdama, povodom 200. obljetnice rođenja dvaju velikana opernog stvaralaštva - Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Ive Lipanovića izvodit će točke iz njihovih najglasovitijih opera, a pridružit će im se naši cijenjeni vokalni umjetnici: sopranistice Valentina Fijačko, Kristina Kolar, Evelin Novak i Martina Zadro; mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović; tenor Domagoj Dorotić; bariton Ljubomir Puškarić te basi Ivica Čikeš i Giorgio Surian.

Ove godine obilježava se i 100. godišnjica rođenja Petra Guberine, autora verbotonalnog sistema i utemeljitelja Poliklinike Suvag. Tim povodom HRT će u suradnji s Nacionalnom zakladom za potporu učeničkom i studentskom standardu, prihod od prodanih ulaznica za Operu pod zvijezdama donirati u svrhu rehabilitacije  učenika i studenata oštećenog sluha i/ili govora, korisnika Poliklinke Suvag.

Ovogodišnja Opera pod zvijezdama održat će se u subotu, 6. srpnja 2013. godine s početkom u 21 sat na prostoru ŠRC Šalata uz izravan radijski i televizijski prijenos. 
Ulaznice dostupne u sustavu www.ulaznice.com.hr