četvrtak, srpnja 19, 2018 - 09:40

NZPUSS

NACIONALNA ZAKLADA
ZA POTPORU UČENIČKOM I
STUDENTSKOM STANDARDU

 

Zagreb, 4. listopad 2017. godine

 

Održana 6. Donatorska skupština Zaklade

 

Donatorska skupština Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu pod predsjedanjem ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak održala se 29. rujna 2017. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na ovogodišnjoj Donatorskoj skupštini sudjelovali su predstavnici MZO-a, dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Zaklade Lidija Gašparović (mandatno razdoblje 2013. - 2017.godina), predstavnici stručnog ureda Zaklade te predstavnici sljedećih ustanova i tvrtki: Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., Agrokor d.d., Končar- Elektroindustrija d.d., Styria Hrvatska d.o.o., Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti., Kamgrad d.o.o., FINA; Hrvatska Lutrija d.o.o., Hrvatska gospodarska komora., Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Hrvatska pošta d.d.;

Predstavljen je rad Zaklade od njenog osnutka do danas i podneseno je Izvješće o radu Zaklade za 2015./2016./2017. godinu.

Usvojen je prijedlog rada Zaklade za 2018. godinu koji je predložila ministrica Divjak te je donesena odluka da će Vladi Republike Hrvatske uputiti prijedlog za imenovanje u Upravni odbor Zaklade za predstavnike iz sljedećih tvrtki:

1. Ericsson Nikole Tesle d.d.,

2. Hrvatske poštanske banke d.d.,

3. Styria Hrvatska d.o.o.

Ministrica Divjak se zahvalila dosadašnjim donatorima i članovima Upravnog odbora u mandatnom razdoblju 2013. – 2017. godina.

Naglasila je kako je Ministarstvo predložilo da se u Državnom proračun za 2018. godinu osiguraju sredstva za rad Zaklade.

Zaključno je pozvala prisutne da pomognu radu Zaklade u skladu sa svojim mogućnostima. Sve donacije su dobrodošle u bilo koje vrijeme i u bilo kojem obliku.