Prikaži na oglasnoj ploči
Off
Prikaži na dokumentima o zakladi
Off
Arhiva aktivnosti zaklade
Off
Radni sastanak s donatorima 2017.

NZPUSS

NACIONALNA ZAKLADA
ZA POTPORU UČENIČKOM I
STUDENTSKOM STANDARDU

 

Zagreb, 28. travanj 2017. godine

U petak, 28. travnja 2017. godine u dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak s donatorima i potencijalnim donatorima Zaklade s  ministrom prof. dr. sc. Pavom Barišićem.
Sastanku je nazočila predsjednica UO gospođa Lidija Gašparović, v.d. ravnateljica Danijela Škegro, predstavnici MZO-a te donatori i potencijalni donatori Zaklade. Sastanak je bio tematski vezan za Donatorsku skupštinu, uz razmatranje mogućnosti suradnje na projektima od značaja za unapređenje učeničkog i studentskog standarda.

Prisutni su bolje upoznali dosadašnji rad Zaklade te ulogu resornog ministarstva u olakšavanju pristupa potencijalnih donatora Zakladi. Također, predstavljen je projekt – Zaklada za prvi posao „Kreativnost Posao Karijera“ Nacionalni sajam za mlade kojim bi se doprinjelo povezivanju procesa obrazovanja s tržištem rada, kroz sinergiju većeg broja vodećih tvrtki u Hrvatskoj, istraživačkih i obrazovnih institucija, zainteresiranih dionika u društvu sa što većim brojem učenika i studenata koji će uskoro postati vrijedan kapital na tržištu rada. Gospodin Đuro Njavro, dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa,  podržao je rad Zaklade i zahvalio se na dosadašnjoj suradnji te iznio spremnost sudjelovanja u spomenutim novim projektima, navodeći pritom kako ZŠEM ima već prijedlog za prikupljanje sredstava sa Zakladom. Gospodin Mladen Mrvelj, član uprave Hrvatske poštanske banke, koja je dugogodišnja poslovna banka Zaklade, s ukupnim donacijskim fondom oko 800 000 kn, također je izrazio spremnost podržati Zakladu u novim projektima, očekujući poziv na suradnju. Gospođa Ana Jazić, ispred Hrvatske Lutrije se zahvalila na pozivu, te naglasila kako je Hrvatska lutrija uvijek pratila rad Zaklade, te se nada budućoj suradnji s Zakladom.


Ministar se završno zahvalio svima i najavio održavanje Donatorske skupštine Zaklade sredinom lipnja 2017. godine.


Želimo se zahvaliti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na održanom sastanku!

 

Upravni odbor i djelatnici ureda NZPUSS-a