Galerija slika
txt2
txt3
Prikaži na oglasnoj ploči
Off
Prikaži na dokumentima o zakladi
Off
Arhiva aktivnosti zaklade
Off
sastanak

NZPUSS

NACIONALNA ZAKLADA
ZA POTPORU UČENIČKOM I
STUDENTSKOM STANDARDU

 

Zagreb, 1. veljače 2017. godine

U srijedu, 1.veljače 2017. u dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja odražan je radni sastanak s ministrom prof. dr. sc. Pavom Barišićem.

Sastanku su u ime Zaklade nazočile Lidija Gašparović, predsjednica Upravnog odbora Zaklade, Danijela Škegro v.d. ravnateljica Zaklade i Dubravka Mudrovčić, stručna suradnica Zaklade. Sastanak je organiziran u svrhu detaljnijeg informiranja ministra i njegovih suradnika o radu, dosadašnjim postignućima, viziji razvoja i daljnjim aktivnostima Zaklade.
Nacionalna zaklada za potporu učeničkome i studentskome standardu osnovana je 2007. godine donošenjem zakona o istoimenoj Zakladi u Saboru na prijedlog Vlade RH (NN, br. 111/07). Glavna svrha Zaklade jest pružanje potpore i podizanje razine učeničkoga i studentskoga standarda, što posebice podrazumijeva isplatu državnih stipendija, nagrade darovitim učenicima i studentima te financiranje posebnih programa s ciljem podizanja životnoga i kulturnoga standarda učenika i studenata. Od svog osnutka do danas Zaklada je dodijelila oko 4.000 stipendija u iznosu od 500 i 1.000 kuna mjesečno, što čini ukupni zakladni fond u iznosu od oko 40.000.000 kuna.
Na sastanku je istaknuta važnost suradnje i dijaloga predstavnika Ministarstva i Zaklade te otvoreno pitanje jačanja aktivnosti stipendiranja i na učenike. Također, izvidjet će se mogućnost uključivanja Zaklade u provedbu nekih od aktivnosti unutar Garancija za mlade. Ministar Barišić dao je potporu aktivnostima Zaklade te istaknuo kako će Ministarstvo nastaviti pružati Zakladi potrebnu potporu s ciljem jačanja programa stipendiranja, a samim time i stvaranja dodatnih mogućnosti za obrazovanje mladih u Hrvatskoj.

Želimo se zahvaliti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na održanom sastanku!

Upravni odbor i djelatnici ureda NZPUSS-a