Prikaži na oglasnoj ploči
Off
Prikaži na dokumentima o zakladi
Off
Arhiva aktivnosti zaklade
Off

NZPUSS

NACIONALNA ZAKLADA
ZA POTPORU UČENIČKOM I
STUDENTSKOM STANDARDU

 

Zagreb, 10. travanj 2017. godine

Proslava 10. obljetnice osnutka Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja visoki je pokrovitelj Akademske donatorske večeri, središnje svečanosti obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Događaj ima donatorski karakter i u cijelosti je posvećen promicanju obrazovanja mladih generacija građana uz potporu stipendijskih programima Zaklade.

Svečani događaj održat će se u utorak, 11. travnja 2017. godine u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 12, s početkom u 19 sati.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO će umjetničkim programom uveličati Akademsku donatorsku večer. Ovo događanje već tradicionalno okuplja predstavnike državnih ustanova, diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj, znanstvenih i obrazovnih ustanova, zaklada i organizacija civilnog društva, studentskih, sportskih i umjetničkih organizacija, gospodarskih organizacija i tvrtki te medijskih kuća.

Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu osnovana je u listopadu 2007. godine na prijedlog Vlade RH. Glavna zakladna svrha jest pružanje potpore i podizanje razine učeničkog i studentskog standarda, što posebice podrazumijeva isplatu državnih stipendija, nagrade nadarenim učenicima i studentima te financiranje posebnih programa koje pridonosi podizanju razine životnog i kulturnog standarda učenika i studenata. Od svog osnutka Zaklada je dodijelila oko 4000 studentskih stipendija za 8. generacija stipendista Zaklade te do sada ostvarila ukupni zakladni fond od 40 milijuna kuna.

Pozivamo Vas da uplatom donacije na žiro račun Zaklade podržite zajedničke napore usmjerene podizanju razine učeničkog i studentskog standarda.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašoj podršci!


Žiro račun Zaklade:
Hrvatska poštanska banka
IBAN: HR74 2390 0011 1003 5722 7 
Vrijednost jedne ulaznice iznosi 100,00 kuna

 

    LOGO U VEKTORSKOM_resize.jpgZnak 01 za mail (002)_resize.jpg    HDS-ZAMP logo 2_resize.jpg